کلودفلر (Cloudflare) چیست و چه زمان به آن نیاز خواهیم داشت؟
کلودفلر یکی از سیستمهایی است که امروزه بسیار مورد توجه بسیاری از صاحبان کسب و کار قرار گرفته و بیشتر افراد میخواهند برای افزایش امنیت و سرعت سایت خود از این سیستم استفاده کنند که در این مقاله به طور کامل به تعریف آن و ارتباط آن با CDN میپردازیم.
امروزه یکی از دغدغههای بیشتر سایتها بحث سرعت و امنیت است که میتوان گفت شرکتهای بسیاری با ارائه هزینههای سنگین در تلاشند تا این دو عامل را برای سایتها فراهم کنند. بیشتر سرویسهای میزبانی در ایران و کشورهای دیگر، از سرور(هاست) خارجی استفاده میکنند که عمدتا این فاصله باعث کاهش سرعت و امنیت میشود که در اینجا سرویسی نمایان میشود به نام کلوفلر که این مشکلات را برای شما حل میکند. در این مقاله با ما همراه باشید زیرا به توضیح کامل کلودفلر و خدمات و مزایایی که ارائه میدهد خواهیم پرداخت.
کلودفلر(Cloudflare) چیست و چگونه کار میکند؟
به جرئت میتوان گفت که کلودفلر یکی از بزرگترین ارائه دهندههای خدمات اینترنتی است که هدف آن بالا بردن امنیت سایتها و در عین حال افزایش سرعت آنها نیز است. کلودفلر به صورت شبکهای کار میکند و دقیقتر بخواهیم بگوییم به عنوان شبکهای از سرورهای جهان است. این شبکه به عنوان واسطه عمل میکند و بین مرورگر شما و سرور میزبانی سایتی که میخواهید به آن وارد شوید قرار میگیرد. با این روش میتوان از مشکلات بسیار زیادی جلوگیری کرد مانند:
- حملات DDoS
- خرابی سایت
- کند بودن سایت
اما قبل از اینکه به طور کامل با مفهوم کلودفلر آشنا شوید باید قبل از آن با CDN آشنا شوید.
CDN چیست؟
CDN که مخفف Content Delivery Network است در اصل ستون فقرات اینترنت هستند و همانطور که از نام آنها پیداست وظیفه ارائه محتوای آنلاین را دارند. اغلب ما در کارهای روزانه خود و استفاده از اینترنت از CDN استفاده میکنیم. سایتهایی مانند آمازون، یوتیوب، فیسبوک و حتی اینستاگرام از CDN استفاده میکنند. دلیل بسیار مهمی که اکثر سایتهای بزرگ دنیا از CDN استفاده میکنند، بحث سرعت و نداشتن تاخیر است. به طور میانگین امروزه بیشتر افرادی که در اینترنت به جستجو میپردازند تنها ۵ ثانیه حوصله صبر برای بارگزاری یک سایت را دارند و بیشتر از این زمان سایت شما را ترک میکنند.
CDN چگونه باعث افزایش سرعت سایت شما میشود؟
مهمترین عاملی که در سرعت سایت شما تاثیرگذار است، فاصله است. هرچه فاصلهی شما با سرور سرویس میزبانی سایت شما کمتر باشد، سرعت سایت شما افزایش خواهد یافت. اکثر سرویسهای میزبانی در ایران از سرور(هاست) خارجی استفاده میکنند و نسبتا باعث ایجاد کاهش سرعت سایت شما میشود. حال اینجا است که CDN ظاهر میشود و به شما کمک میکند با وجود این فاصله سرعت سایت شما افزایش یابد. CDNها با استفاده از فناوری حافظه پنهان، یک نسخه از سایت شما را در سرورهای مشخصی که در سرتاسر جهان وجود دارند ذخیره میکنند. دیگر مهم نیست شما در کجا زندگی میکنید یا سرور سرویس میزبانی شما در کجا قرار دارد زیرا با این کار قسمتی از دادهها و اطلاعات سایت شما در سرورهای مشخص جهان ذخیره میشوند.
به عنوان مثال فرض کنید که هاست سرویس میزبانی شما در کشور انگلستان است و شما هم در ایران هستید. CDN قسمتی از دادهها و اطلاعات شما را در سرورمشخصی در کشور ترکیه ذخیره میکند که این کار هم فاصله را کم کرده و هم باعث افزایش سرعت سایت شما میشود. حال که با مفهوم و نحوه کار CDN آشنا شدید، وقت آن رسیده که به توضیح موضوع اصلی خود بپردازیم اما قبلا از آن بهتر است بدانید که کلودفلر خود یک CDN است.
کلودفلر چگونه کار میکند؟
کلودفلر در اصل به عنوان یک پراکسی معکوس عمل میکند و وقتی شما یک حساب کاربری در آن برای سایت خود ایجاد میکنید، سایت شما به قسمتی از شبکه آنها اضافه میشود. یکی از کارهای بسیار مهم کلودفلر نیز بهینه کردن سایت شما است و با ذخیره کردن محتواها مانند کدهای CSS , javascript و پروندههای تصویری در سرورهای خود تحویل محتوا را بهینه میکند. هنگامی که سایت شما در قسمتی از کلودفلر قرار میگیرد، اطلاعات و دادهها از نزدیکترین سرور به بازدیدکنندگان شما ارائه میشود که این کار میزان بار بر روی یک صفحه را نیز کاهش میدهد.
مزایای استفاده از کلودفلر چیست؟
بر خلاف CDNهای استاندارد، در کلودفلر تنها کافی است سرورهای نام دامنه را بروز کنید. این کار برای استفاده از کلودفلر بسیار راحت است زیرا دیگر نیازی به انتخاب دادههای دقیق برای محافظت از سایت خود را ندارید. به طور معمول ۲۴ ساعت طول میکشد تا سرورهای شما آماده رفتن باشند و پس از اتمام این کار به صورت خودکار قابل استفاده هستند.
امنیت یکی دیگر از ویژگیهای منحصربفرد CDNهای کلوفلر و سرویسهای پراکسی معکوس است. این میتواند از تهدیدات مختلفی از جمله عناوین HTTP، لیستهای سیاه و بسیاری موارد دیگر جلوگیری کند. همچنین برای جلوگیری از حملات رباتها، محدودکردن هرزنامهها، محافظت از درگاههای کلیدی (مانند FTP و SSH) از هکرها و سایر حملات DDoS جلوگیری میکند.
ویژگیهای کلودفلر
در بالاتر به اختصار به این نکته اشاره کردیم که کلودفلر یک CDN است. بله درست است و تمام این خدمات را به خوبی ارائه میدهد. کلودفلر یک CDN و یک ارائه دهندهی سیستم پراکسی معکوس است که در کنفرانس Techcrunch 2010 معرفی شد و در سانفرانسسکو آمریکا راه اندازی شد و هم اکنون نیز در آنجا قرار دارد. بیش از 60000 وب سایت امروزه از خدمات کلودفلر استفاده میکنند که این خدمات شامل:
- تحویل محتوا: کلودفلر در تحویل محتوا مانند یک CDN ایفای نقش میکند. بدین صورت که محتوای استاتیک مشتریان خود را در سرورهای مختلف خود در سرتاسر جهان ذخیره میکند. این محتواهای ذخیره شده بسته به موقعیت مکانی در اختیار بازدیدکنندگان قرار میگیرد تا سرعت بارگزاری سایت زیاد شود، پهنای باند کمتری استفاده شود و در نتیجه از CPU کمتر استفاده میشود.
- جلوگیری از حملات DDoS: حملات Distributed denial of service یا DDoS به معنی سرازیر شدن تقاضاهای زیاد به سایت است که یکی از قبلیتهای مهم کلوفلر این است که جلوی این حملات را بگیرد. این حملات از جمله حملات سایبری به شمار میروند و با استفاده از اقدامات امنیتی مانند captcha، میتوان جلوی این حملات را حد بسیار زیادی گرفت.
- ارائه خدمات DNS: سرویس دیگری که کلودفلر ارائه میدهد، خدمات نام دامنه است که بر روی سایتهایی ارائه میشود که بتوان از مسیرهای مختلفی به آن سایت وارد شد یا بهتر بخواهیم بگوییم برای سایتهایی که از شبکه anycast استفاده میکنند. سایت داخلی یک بانک در یک کشور که فقط از داخل آن کشور قابل دسترسی باشند در شبکهی anydesk قرار ندارند و کلودفلر نمیتواند به آنها خدمات ارائه دهد.
سایر خدمات کلودفلر
یکی دیگر از امتیازهای ویژه کلودفلر، بهینه سازی پروندهها مانند فایلهای تصویری است. فناوری این سیستم میتواند تا ۳۵ درصد حجم فایلها را کاهش دهد و حتی بهینه سازی را در حد نمایش در تلفنهای همراه امکان پذیر کند. این ویژگی میتواند عملکرد و سرعت کلی سایت شما را بالا ببرد. درحالیکه کلودفلر به خاطر ویژگیهای کاربرپسند و قابل دسترس بودن شناخته میشود، ویژگیهای بسیار فنی از جمله: HTTP/2 ، SPDY ، IPv۶ ، API REST و گواهینامه اختصاصی SSL از جمله خدمات بسیار خوبی است که این سرویس ارائه میدهد که بسیاری از ارائه دهندگان سرویسهای میزبانی وب این خدمات را در سرویسهای خود ارائه میدهند. حتما مقالهی « 2 روش برای در دسترس بودن سایت در زمان قطعی اینترنت ایران » را در اینباره بخوانید.
نتیجه: از کلودفلر استفاده کنیم یا خیر؟
بله حتما. ما پیشنهاد میکنیم که حتما برای سایت خود از کلودفلر استفاده کنید زیرا هر اقدامی در جهت افزایش سرعت و امنیت هیچگاه به سایت شما ضرر میزند. امروزه بزرگترین سایتهای دنیا از کلودفلر استفاده میکنند و نه تنها برای سایت شما مفید است بلکه مخاطب به سایتی وارد میشود که سرعت خوبی داسته باشد. همچنین نمیتوان از قابلیت خوب کلودفلر در بهینه کردن حجم سایت و کمک کردن به افزایش پهنای باند سایت را در نظر نگرفت. نظر شما چیست؟ حتما اگر تجربهی کار با کلودفلر را دارید در زیر همین مقاله برای ما بنویسید و اگر نکتهای است که در مورد کلودفلر در این مقاله به آن اشاره نشد، حتما برای ما بنویسید.
دیدگاه خود را ارسال نمایید
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد